vinterdojjor


Åkte in till stan för att umgås med en vän jag inte sett på ett tag, jag skulle hålla henne sällskap när hon shoppade, ändå så kommer jag ut med ett (okej jag kommer ut med ett kvitto om att jag har betalat dom och ett kvitto till skomakaren som skulle fixa en söm) par nya skor inför kallare tider.

Ett par Palladium baggy pilot, kostade 1299;- hos Scorett.


kvalitetstid med syster m.m familj.

 

Gokväll´
 
Sitter här hemma i soffan och verkligen njuter av kvällen, har faktiskt tänt lite ljus och ska kika på Weeds. Har haft ett par riktigt mysiga timmar tillsammans med hjärtat, P, F och lilla T. Hon växer så det knakar i vanlig ordning, mosters lilla skrutta. Ska försöka åka ut till Orust någon dag nästa vecka och vara lite med henne.
 
Jag lagade min hawaiigratäng med en god sallad till middag och så gjorde jag en äpplepaj med vaniljvisp till efterrätt, längesedan vi åt efterrätt här hemma. Nej, nu ska jag mysa ner mig i soffan ännu mer och sedan blir det snart natten, upp tidigt och rida och kl. 11 ska jag möta upp en vän i stan!
 

kvälls/natt målarN.

 
Jag har ju uppenbarligen kommit in i en period där jag ska göra saker sent efter jobbet eller mitt i natten(!?!) igår började jag skruva ihop ett tråkigt gammalt daigsbord vi fått som vi ska ha som matsalsmöbel tills jag hittar det ultimata. Jag drog fram penseln (redan slipat och klart sedan tidigare) och började måla sisådär runt kl. 00, och när det var klart gick jag på en ljusstake jag fyndade på secondhand igår med penseln. Jag fortsatte ju måla nere i källaren sent i söndagskväll med och la nog inte ner rollern förens runt 01.30 tiden, tror jag har blivit lite knäpp! :]
 
 
 

120829

 
 
LILL LÖRDAG!!!!! (YEEEEEY, FUCKING YEY!! UT OCH SUPA!) - tankar från en 15-17 årig flicka typ.
 
... nej vänta lite nu, onsdag var det och hela dagen har jag röven full med att städa och fixa här hemma. Förutom denna lilla pausen så håller jag på med att storstäda och skrubba varenda liten millimeter av toaletten, F ska kolla på den idag då den läcker något så enormt. Vi har dock bestämt att vi ska byta så han ska väll mest kolla vad för delar eller något han behöver för att utföra jobbet, han ska även ta en titt på lite andra rör här i huset. Vi bor ju i ett hus som är ifrån tidigt 50tal och det är nog ingenting som är gjort sedan dess med alla rör osv. F är ju min systers man så hela familjen kommer det innebär en massa massa massa gos med min fina systerdotter under några timmar. Vi ska käka middag osv. ska även göra efterrätt det var längesedan. Ska bara klura ut vad jag ska bjuda på, sedan ska jag åka och handla och sådär med när städning av huset är slutfört. 
 
 
Perfekt att ha en egen VVS företagare ingift i släkten vid tillfällen som dessa.
 
 

kvällsmys

 
Har precis kommit hem ifrån jobbet och ska knö mig ner i soffan brevid min älskade och kika på film, vi ska se Safe (kan hända att jag däckar rätt fort dock.. hihi)
 
 

Har ni börjat täcka era hästar?

 
Snart är sommaren över (eller är den redan över - höstvarning!) och Melwin har börjat sätta sin vinterpäls så jag har börjat täcka honom sedan början av förra veckan. Inatt var det bara 8 grader ute, och det regnar och blåser om vartannat.
 

fruktansvärt obraigt.

 
ÅH, fick ett jävla sug efter en El Maco på McDonalds... vad fan hände där?
 

ko på rymmen.

 
Irriterad jag blir när jag skrivit ett inlägg om varför jag varit så tyst här i helgen osv. osv. osv. och så "rymmer kon" när jag publicerar, jävla skit. jäkla ko! Nåväl man ska inte gråta över spilld mjölk(!?) jag förklarade bara att det har varit min jobbhelg så jag har jobbat. Nu ska jag dock snart iväg och jobba igen, skulle börjat 17 men fick förfrågan om jag kunde komma in lite tidigare så jag börjar 16..30 istället.
 
Bjuder på en bild på våran fina vovve sålänge, Sally aka. sallybally.
 
 
 
 

blåst och pigg häst.

 
Klockan är strax 22 och jag har nyss kommit hem ifrån stallet, har gått utan mat sedan kl 13 så jag var vråååålhungrig nu när jag kom hem slog ihop en egen snabb pyttipanna, tog potatis, bacon, purjolök och paprika det som fanns till hand i kylskåpet typ.
 
Idag var det en laddad kille jag red på, känns som om han har börjat testa mig lite nu med, han är fortfarande snäll men lite småsaker som känns som typiskt testande. Har snart haft honom 2 månader, tiden går fort alltså. Nåväl, vi red en runda där hästarna brukar vara lite pigga, spec. vid en slinga där det ligger stockar nergrävda i marken, red mellan S och E med en supertaggad kille som mest bara studsade omkring och blev otroligt stark. Men tror det var många faktorer som bidrog ida - han vilade igår, det var första gången vi var fler än två som var ute tillsammans och det blåste som fan. Annars var det en mycket trevlig ridtur med trevligt sällskap.
 
 
Bild ifrån provridningen, L provhoppar Melwin.
 

ridport tre hästar

 
Gokväll´
 
Sitter här hemma i soffan och tänker lite, tänker lite på att jag hatar mina vader. Jag finner aldrig några stövlar som passar, det är för mycket muskler och det gör mig irriterad. Jag behöver special beställa - vilket inte är någon nyhet utan jag har vetat om det i flera år men jag vägrar ge mig. Jag har ivartfall inte råd inom dom närmaste 6månaderna att special beställa ett par stövlar så jag gick nöjd hem med ett par nya ridskor och ett par nya chaps (som jag med har svårt att hitta många gånger, men ibland så!) istället. Nu är det dax för mina gamla att gå i graven, vilket borde skett för längesedan.
 
 
 

120822

 
Goday´ alla pirater!
 
Regnet öser ner utanför och jag håller på att plocka och städa här hemma, har tusen kilo tvätt att ta hand om (okej överdriver lite.) så maskinen går varm just nu. Ska dock hoppa i lite andra kläder än mjukisar för ska åka till Kungälv och möta upp pappa för lunch och ta en sväng in på Tre Hästar för att testa lite stövlar!
 
Vad gör ni idag?
 
 

Fem favoriter ifrån HV Polo

Det rosa har jag försökt få tag på ett tag men utan att lyckas, hittade ett begagnat men någon jävel hann före. Jävla skit!
 
 

nya skor!

 
Halloj, har precis kommit hem ifrån jobbet fick gå lite tidigare idag - vilket alltid är uppskattat! Idag har jag flängt runt en del i sin vanliga ordning, hovslagaren Kjell Reimertz kom till mig idag vid 11.30 och han fixade till Melwins hovar fint. Har fått rollerskor på, aldrig haft det tidigare på mina hästar så ska bli intressant! Efter han vart nyskodd så blev det lite pyssel i stallet, kollade igenom lite täcken, bett, träns osv. gjorde rent och smörjde. Imorgon blir det en lite längre uteritt med härligt sällskap, gott!
 
 

dålig hovkvalité

 
Sitter och försöker få ihop att Kjell Reimertz kan komma och ta Melwins hovar alt. att jag hittar någon som kan hjälpa mig att köra dit honom då jag/vi inte har fixat dragkrok på bilen ännu.. vet att mamma tog hem honom till Nischaala när hon fick fång förra året. Han kostar men det är det verkligen värt, det är framhovarna jag är lite orolig över dom är inte i det bästa skicket och hovslagaren sist (drygt 4 veckor sedan) gjorde det bästa han kunde men det var inte bra nog på långa vägar. Nåväl just nu håller jag iaf tummarna för att vi kan lösa det så snart som möjligt.
 
När jag fick hem Melwin så såg dom ju inte sådär jätte roliga ut heller, tog ut en hovslagare så fort som möjligt och när han drar av skon så har en röta under skon med, mycket trevligt. Han får iaf Hoof Aid Biotin ifrån Foran och håller på att smörjer kronranden och sprickor med en salva som luktar fantastiskt gott (som sägs vara bra med såklart!)Cornucrescine Original Hoof Ointment. (Givetvis behandlar jag rötan med) Någon som har några erfarenheter som ni vill dela med er av?
 

120819

 
Är riktigt trött idag fasten jag spenderade kvällen i soffan igår, jag har börjat kika igenom Weeds igen och kunde inte sluta titta så jag gick och la mig 05.20 imorse...... Har varit i stallet under dagen och har nyss avnjutit en mästerkocks middag a´la wienerkorv och potatismos, mumma (jag älskar mitt egna potatismos!). Ska slänga mig i soffan och spela lite PS3 innan det är dax att börja tänka på att bli människa igen för att åka in till stan och gå på bio, en typisk söndag i vårat lilla hem många gånger. Idag ska vi se Snabba Cash II, hade tänkt se Spiderman men fanns inga bra biljetter.
 
Vad gör ni såhär på söndags kvällen?
 

hoppglad?

 
 
Har precis kommit innanför dörren efter några timmar spenderade i stallet, det har regnet imorse och sedan fick vi fint uppehåll under vårat mararbete vi körde idag tillsammans med S och precis nu började det ösa ner igen - hellre nu än under passet så att siA.
 
Idag så körde vi iaf lite cavaletti, travbommar, lite lydnad och sedan körde vi studs. Jag är så himla ny på det här med hoppning så jag är lite osäker, eller nej ordet är nog inte osäker. Jag har ingen koll på vart jag har mig själv bara... kan inte riktigt sätta fingret på känslan. Men det kommer bli bra det här, S är så himla duktig och hjälper mig mer än gärna nu innan jag kommer igång inför tränare med hoppningen, det kommer gå galant och att jag har en sån fin och snäll häst som är riktigt duktig gör det hela så lätt är ju inte direkt något som gör det sämre, han är väldigt hoppglad men på ett lugnt sätt trots att han mer än gärna vill springa fort, fort, fort.
 
 

dressyrclinic igen.

 
Idag har jag tillbringat hela dagen i stallet igen - så himla härligt att vara ledig lite igen. Men nästa vecka kommer jag jobba mycket igen. Idag har det iaf varit sista dagen på clinicen som pågått under tre dagar. Duschade Melwin tidigare idag då han var super smutsig så han blänkte ännu mer än vanligt under lektionen förut. Har fått låna en dressyrsadel av en i stallet tills jag har köpt en egen som passar, det är inte riktigt något jag har råd med att köpa just nu så det får nog vänta några månader. - (sålde ju av den jag hade till Starshine då den ändå hade varit på tok för bred för Melwin.)
 

kvalitetstid på Orust

 
Igår var jag iväg till Orust för att träffa syster och min fantastiska lilla systerdotter så därav ingen tid för att sitta här - och mobilbloggningen funkar ju inte som i vanlig ordning.
 
Ute på en liten promenad, vi är påväg bort till grann paddocken. Det finns två vägar att gå en kort och en lång - jag, Sally och T tog den längre medans syrran gick den kortare med hästen som skulle lösgalopperas.
 
 

susande tåg

 
Var hemma ifrån stallet kl. 21.40, lite senare än planerat som vanligt. Det är otaliga många gånger jag sagt "Jag ska bara åka bort och ge han mat/lägga på täcke/byta täcke/ta av täcke osv. Jag fastnar alltid, ALLTID. Säger jag att jag ska vara borta två timmar så kan hjärtat räkna med iaf 4, hahaha. Någon som känner igen sig där kanske?
 
Nåväl, idag red vi iaf ut tillsammans med E och Aqua, vi var nog ute i två timmar iaf och hade KANON väder, så himla underbart alltså. När vi var tillbaka hemmåt så red vi längst med ett järnvägsspår, vi har precis kommit ner till skritt och så hör jag "ding ding ding ding ding" jahopp tänker jag och säger till E att tåget kommer, fick nog säga det tre gånger innan hon reagerad. "Nu är det kört för Aquas del (och hur fan kommer Melwin reagera? han är ju alltid cool kommer han vara det nu med?)" tusen tankar, vi satte av i galopp till närmaste väg som gick lite in och vände hästarna precis när tåget kommer susandes i en jävla fart, lite reaktioner men det var himla lugnt jämförtvis vad jag föreställde mig från hästarnas del. HAHA! Det är rätt smal väg jämnsides med spåret då det är hagar runt överallt så det känndes inte så aktuellt att någon av hästarna skulle få panik där, tåget kom bakifrån med så det var nog tur att vi hann in och vända dom. Rackarns trevligt hade vi ivartfall och det kommer vi göra om snart!
 
En tlött sölegris efter ridningen, han sölar något så fruktansvärt med maten......
 
 

"bara lunch"

 
Fick med mig lite smått och gott hem ifrån stan fasten det bara var tanken för lunch, det första jag gjorde var att snubbla över ett par stövlar ifrån Replay jag inte kunde låta bli...Känns som evigheter sedan jag köpte något till mig själv, så detta förtjänade jag ;] 
 

120814


Ska precis cykla bort till spårvagnen för att möta upp min älskade pappa i stan för lunch, därefter blir det nog raka vägen till stallet, har bokat in en uteritt tillsammans med E och S idag, ska bli himla trevligt och jag hoppas att vädret håller i sig!

Vad har ni för er en tisdag som denna?




batman och catwoman

 
Igår kollade vi ju på The Dark Knight Rises, och hejochhå vad jag var fångad. Tyckte den var RIKTIGT bra, Christian Bale är fantastisk som Batman och jag är glad över att det var han som spelade även denna filmen och Anne Hathawaygjorde sig riktigt bra i sin roll som Catwoman oxå. Så himla kul att den verkligen levde upp till mina förväntningar!
 
 
 
 
 
 
 

Melview Oki Doki

 
Som jag nämde tidigare red S min fina prins idag, hon ska hjälpa till att rida han i dressyren. Han kommer bli så himla fin med arbetet vi kommer lägga på honom. Ser bara möjligheter!
 
 
 
 
 

hoppning i regnet

 
Ett par bilder på en väldig powerhäst, Aqua! :]
 
 
 
 

sol vs. ösregn

 
 
Idag så har jag spenderat istortsätt hela dagen i stallet, var där strax innan 10 imorse och åkte därifrån vid 17. Har varit och lämnat in ett paket och sedan så åkte jag raka vägen hem för att laga mat - jag hungrar typ ihjäl mig här hemma, och det luktar SÅ gott ifrån ugnen. (Hawaiigratäng blev det idag, namnomnam..) S har ridit dressyrlektion idag och vi hade strålande sol, sedan så skulle en av hästarna hoppas några timmar senare och regnet bara öste ner. Go kontrast.
 
 
Såhär nöjd var Aqua medans det sista på hindret fixades. Har lite bilder som jag kan bjuda på från idag faktiskt, slänger in dom senare ikväll.
 
 
 
 
 

ingen bio igår, tar det idag istället.



Det blev ingen bio igår - men det blir bio idag istället. Vi är redo för att cykla bort till spårvagnen och hoppa av vid kungsport i kvällssolen, tänkte väll äta eller ta något att dricka innan bion. Middagen har inte blivit av idag, (shame on me!) men vi har iaf veckohandlat. Nåväl, nu ska jag ta och stänga ner dumburken och ta en sväng med hunden innan det är dax att bege sig hemifrån. Hoppas ni har en fin söndagskväll allihopa!


The dark knight rises

 
Egentligen skulle jag jobbat idag men jag behövdes inte(men får fortfarande betalt, PERFEKT!) så jag och hjärtat ska på bio ikväll istället, vi ska äntligen ta och se senaste Batman filmen, kan säga att det verkligen var på tiden att vi fick tummen ur att göra det. (Sedan så vill jag ju se den senaste spiderman på bio med, men det får jag nog ta tag i nästa vecka ^^)
 

sunshine

 
Har börjat sälja av lite hästprylar, har ju så ofantligt mycket som man inte använder som är ifrån tidigare hästar som man kanske inte vill använda längre osv. Ska snart sticka iväg och lämna in detta paketet och därefter vidare emot stallet en snabbis, därefter tänker jag faktiskt åka ut till havet med Sally!
 
Vad gör ni en solig dag som denna?
 
 
 

ändrad inställning

 
Gud vilket tråkigt jävla väder vi har, men jag ska börja ändra inställning till "finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder!" iaf försöka ett tag för att se om livet blir lite ljusare då. Har jobbat i dagarna och haft fullt upp, har fortfarande inte fått igång mobilbloggningen men bjuder på lite bilder ifrån mobilen idag igen.
 
Han fick inviga sitt nya täcke igår då regnet var helt jävla galet, han verkade iaf mer än nöjd då regnet bara öste ner i flera timmar i sträck.
 
 
Han är en irländsk import och har lite fullblod i sig så det är inte den bästa kvaliten på hovarna, så jag shoppade lite som ska var bra för dom.
 
 
Idag fick Melwin sig en liten genomgång i dressyr av S, han är inte riktigt där utan tycker att det är lite jobbigt. Han har blivit hoppat mycket, han bara flger över hindren men dressyren märks det att han inte är riden i något vidare. Han har ju knappt någon rygg och en jävla underhals så imorgon kommer han nog ha lite träningsvärk. Han fick iaf rulla av sig lite i paddocken efter passet. Min älskade prins! ♥
 
 
 
 

fredagskväll


Nu ska jag flytta mitt feta arsle ifrån soffan till ett ställe jag inte besökt på lääääänge nu - GYMMET. Bara sådär fick jag suget på en fredagskväll, lika bra att ta och passa på när det bara pluppar upp motivation från ingenstans eller hur? Nu kör vi!!


Grym tävling hos Dressyrmupparna!

 
Fantastisk tävling så jag kan inte låta bli att vara med, hos dressyrmupparna och här finner ni tävlingsinlägget! kör bah!
 

Hööks höst/vinter 2012

 
Har nyss kikat lite i nya Hööks katalogen och jag hittade faktiskt lite smått och gott jag hade kunnat tänka mig att köpa när lönen trillar in, kanske. Tycker att västen ifrån JH collection var trevlig bland annat. Har ni hittat något trevligt som ni är sugna på?
 
 

Det nya täcket..

 
 
Färgen på Melwins nya täcke blev Excalibur/Gunmetal & Aqua. Köpte det på http://www.stromsbergsgard.se faktiskt, första gången jag köpte ett täcke på nätet då jag alltid har köpt i butik innan. Det som fattas i täckes väg nu är som sagt ett ordentligt vintertäcke, men det får vänta ett par månader.
 
 

"som gamla kärringar"

 
Har nyss lagt på telefonen efter att ha pratat i en evighet non-stop med två olika personer. Kollade på klockan och fick en chock ungefär, så nu ska jag ta och krypa ner i sängen - imorgon vankas jobb igen 12-22. Tänkte att Melwin ska få vila imorgon så tar vi ett härligt motionspass ute i det gröna på fredag.
 
Bjuder på tre mobilbilder sålänge.
 
Första från Melwins första hovslagarbesök i min ägo. Andra efter gårdagens kvällspass i paddocken när herrn äter sina morötter(notera att han inte äter skälkarna!? på morötterna) och äpplen ifrån marken för det passade inte att äta dom ur hinken. En tredje detalj bild på gårdagens färger.
 
 
 

upptagen kvinna finnes!

 
Som sagt - mycket uppagen kvinna nu för tiden kan ni tänka er ;) nej men skämt på skidor, jag jobbar faktiskt en hel del mer än vad jag brukar och är inte hemma spec mycket utan det är otroligt mycket fläng fram och tillbaka hela tiden. Ska försöka komma underfund med mobilbloggningen igen.
 
Jag klickade hem ett regntäcke till min fina prins häromdagen när jag jobbade i brist på annat... idag fick jag sms av posten att det fanns att hämta ut. YEY!  Det blev ett ofodrat ifrån Amigo, hero 6 lite.. vilken färg tror ni att jag valde? ;) (låt inte bilden på påsen lura er...eller kanske inte?)
 
 

RSS 2.0