älskade lilla häst, del 2

fortsättning.
 
Jag åker ut till min fantastiska vet. i sällskap med en ifrån stallet för att starta en utredning. Han går på transporten som den klocka han är och står lugnt och fint och väntar eftersom tidigare besökaren blev där lite längre. Jag tar ut och skrittar honom för hand efter åkturen innan våran tur och då finner sig en känsla i min mage som jag inte kan bli av med, jag var SÅ nervös så jag var på bristningsgränsen för att grina hela tiden.
 
Skritt/trav på hårt underlag, lite känn och klämm, lite longering och sedan skulle jag upp på ryggen på honom. Jag sitter inte på ryggen i mer än 10min när hon ber mig hoppa av och att vi ska gå direkt till röntgen - röntgen tänker jag, trodde inte hennes maskin hade så mycket kräm för att röntga rygg men eftersom han är såpass omusklad vid rygg så hon trodde det skulle bli bra bilder. Blev genast ännu mer nervös och vill bara springa iväg och gömma mig. Jag hade inte förberätt mig på att få ett svar där och då utan trodde det skulle krävas några vändor. Han får lugnande och röntgas, jag står där med honom hela tiden och mitt hjärta slår så jävla hårt så jag tror det ska hoppa ur bröstkorgen på mig....
 
Hon börjar med nacken - ingenting.
 
Hon fortsätter hela vägen bak till länd, kollar på bilderna och ber mig komma in "FAN!!" är min enda tanke. Säger meningen "såhär vill jag och ska det se ut, såhär ser Melwin ut..." och byter bild. DÄR brast det för mig och jag bara ser munnen röra på sig och att hon visar bilderna. Sådär som på film, alla ljud bara försvinner och allt går i slowmotion typ. Hon börjar berätta för C istället som jag har med mig medans hon står och håller mig bakifrån då jag bara står och skakar och storlipar. Jag ber om att få en minut, går ut och ringer mamma.. Behöver fylla i en massa papper och när jag sansat mig lite kan jag lyssna på henne igen, hon säger att han är utdömd som ridhäst då han har istortsätt kissing spines vid varje kota ifrån manke till länd, att han verkligen är en väldigt snäll häst som ens låtit mig sitta på honom. Jag kan inte ens sätta ord på hur fruktansvärt ledsen jag är, och inte tala på hur chockad jag blev fasten jag var förberädd på att det skulle var något, men hade inte vart berädd på att få reda på det där och då. Och absolut inte att han skulle vara helt full i kissing spines. Och att jag har en sån fantastiskt snäll häst som inte visat mig att han verkligen har ONT, älskade lilla häst. ♥
 
 
 
 

älskade lilla häst

 
Gokväll´
 
Nu kommer jag berätta något som jag är otroligt ledsen över och tänker på hela tiden, det är en fruktansvärt jobbig tid just nu som ni kommer förstå när ni läser detta inlägg. VARNING FÖR LÅNGT INLÄGG! (Så långt att jag delar upp det i två inlägg!)
 
 
 
Jag köpte Melwin för att ha en bästa vän jag kunde rida ut på, som jag kunde träna och utvecklas på och som jag kunde tävla på. Han är en ren hopphäst och det var mycket att jobba på i dressyren, jag såg bara att det kommer bli SÅ bra och hade stora förväntingar om många år tillsammans och att ha ett projekt.
 
Han började direkt efter köpet att bråka i hoppningen men efter lite övertalning så gick det, dock så blev det värre och värre så jag tog beslutet att låta honom vila ifrån den ett tag ifall han hade tröttnat på den då vi ändå behövde träna på dressyren så all fokus kunde ligga där ett tag för att sedan börja arbeta mycket med bommar och leka oss in i det igen. Vi satte igång med en lektion i veckan, lång och låg form och han har hela tiden varit väldigt sammarbetsvänlig med väldigt spänd samtidigt som han är avslappnad... (svårt att förklara, men jag tror kanske att ni förstår vad jag menar!?) Han fick en spark på bogen och fick stå i drygt en vecka.. Det var sedan igångsättning efter den ofrivilliga vilan och när vi kom igång igen och verkligen kom åt honom så han jobbade korrekt så skenade han, detta hände en gång med S.
 
Melwin är en otroligt vänlig häst, en häst som gör allt för sin ryttare, man känner sig otroligt trygg när man sitter på hans rygg då han inte bryr sig om det minsta och det är verkligen som att sitta på världens snällaste häst. Han är helt enkelt ingen häst som gör några dumheter. (Han har backat ett fåtal gånger dock, något jag hade fått höra att han har gjort mycket med dom tidigare ägarna.) När han skenade med min medryttare så kände jag att det är nog någonting, han skulle aldrig göra sådär om det inte finns någon anledning... Vi diskuterade och hade lite olika teorier men det kändes inte som om något passade in. Jag red ut två dagar i skogen och han skötte sig exemplariskt, jag testade honom i paddocken och det gick fint MEN jag kommer absolut inte åt honom så som S ännu, veckan efter så kommer tränaren och testar honom.... Han skenar i TOTALPANIK med rullande ögon, han bara exploderar utan någon som hellst förvarning då han jobbar korrekt igen. DET ÄR NÅGOT SOM ÄR FEL, NÅGOT ÄR RIKTIGT FEL. Han ställs av och jag får en tid till min vet.
 

lördagsmys

 
Goday´
 
Sitter hemma och det är snart dax bege oss emot Orust med ett snabbstopp vid stallet först, kvällen kommer spenderas tillsammans med syster m. familj, lördagsmys! Jag och hjärtat stannar och köper en (STOR)påse godis till oss alla och hyr någon film påvägen med, perfekt för denna lördagen då jag har fullkommligt noll ork till något annat. Vad gör ni idag?

Twinight!

 
Vilket fantastiskt höstväder vi har i göteborg idag, solsken och runt 9 grader (imorse var det -1!!!). Har varit in till stan en sväng och strosat runt, tog även en fika i min ensamhet rätt mysigt ändå fasten jag saknade sällskap. Har precis kommit hem för att boka biobiljetter till.... Twinight HAHAHA. Det är jag och L och alla fjårtizar! :] Men någongång ska man väll göra sånt med? Så den 13 nov, är det dax.
 
Ska sticka till stallet nu och sedan är det handling som måste göras och därefter hem för att plocka/städa lite innan jag ska åka till jobbet.
 
 
Älskade Göteborg!
 

söndagsbio

 
Goday´
 
Idag är det söndagsbio som gäller, egentligen är det jobbhelg men blev hemskickad efter 13 minuter idag så har hela dagen ledig (Ibland ÄLSKAR jag mitt jobb, haha!). Pratade med min kära fader och vi kom på idén att gå på bio allihopa, så tillsammans med pappa och M och hennes två "barn" (samma ålder som mig) tar jag och hjärtat och ser på Hypnotisören, boken är ju riktigt bra så har rätt höga förväntningar på filmen, men får tänka på att ingen filmatisering toppar själva boken i sig - någonsin. Har ni läst någon bok som blivit filmatiserad och tyckt att filmen är bättre?Nog för att jag kan tycka filmerna är ruskigt bra, men böckerna brukar ändå vara en klass för sig.
 
 

121005

 
Häromdagen så kikade jag på What to expect when you´re expecting, så himla härlig film! Ikväll ska jag vara ensam hemma på jag vet inte HUR länge, behöver ta igen mig så jag kommer nog mestadels sova. Och kolla film, och äta glass, och sova, sova, sova. Det är min jobbhelg så två 14h pass står på tur för mig denna helg. Vad har ni för planer?
 

true

 
 
 
 

klagan!

 
Här kommer ännu ett klagoinlägg, jag ursäktar mig i förväg. FY HELVETE vilken rutten jävla PISS dag, det har varit dem sämsta och värsta dagen på väldigt länge idag. Fan alltså! FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!

Dagen började med ösregn och sedan har jag varit iväg på uppdrag nästan hela dagen, tur att jag iaf har en sån fantastisk häst. Han lyser upp min tillvaro! (Och även min älskade sambo såklart, och SallyBally!)

 
Har haft F här hemma imorse och fått nytt element på toaletten.
 
 
"Lille" Örjan blir av med kulorna! Denna söting kommer bli stoooooooor.
 

och Melwin har fått sin dos av uppmärksamhet.
 

grubbel

 
Goday´ har egentligen inget vettigt att skriva fortfarande eftersom jag inte kan dela med mig utav det som är i min skalle tjugofyrasju just nu. Jobbade ivartfall igår och sedan är det min jobbhelg så är ledig nu onsdag och torsdag, hade gärna jobbat för att slippa grubbla så extremt och för att extra pengar verkligen behövs just nu, vem tackar nej till extra pengar änna?
 
 
 
Bjuder på ett par bilder ifrån i lördags förmiddag sålänge. Jag agerade barnvakt medans syster red lektion i lördags förmiddag!
 
 
 
lillan sov ett tag så undertiden kollade jag på syster, men när hon vaknade så gick vi iväg på en promenad.
 
 
Vi hittade lite kalvar.
 
 
 
Vi gick in och kikade på dom "nykläckta" kavlarna med.
 
 
 
Ett par dagar gammal liten kalv.
 
 
den lille kalven råkade mua för högt och det var inte T beredd på och blev lite ledsen i två sekunder innan hon började skratta igen.
 
 

RSS 2.0